Bemutatkozott a Sony Xperia E4

A középkategóriába pozícionált qHD-s megjelenítővel szerelt japán okostelefon több szempontból is előrelépést mutat az elődmodell E3-hoz képest, ráadásul kétkártyás kivitelben is elérhető lesz a vásárlóközönség számára.


Vélhetően nem változik az idei iPhone-ok optikájának felbontása

Úgy fest, hogy az almás vállalat vélhetően idén sem fogja képviseltetni magát a megapixelek háborújában; a 2015-ös évbe pozícionált iPhone-okba a 4S óta jól bevált 8 megapixeles kameraoptika beszerelése a legvalószínűbb.


Nagyon sok Androidos telefon lehet vírusos

Sajnálatos módon a PC-k körében már nagyon régóta ismert vírusos jelenség a legszélesebb körben elterjedt zöld robotos rendszert sem kímélte – bizonyos források szerint nagyon magas azon készülékek száma, melyek egy vagy több kártékony programmal lettek megfertőzve.


Idén berobbannak a DDR4-es memóriák

RAM, azaz véletlenszerű-elérési memóriák terén hatalmas áttörésnek fog számítani az idei év, hiszen amellett, hogy számos zászlóshajóba már notebook-okkal is versenyképes 4 gigabájtos egységek fognak kerülni, minden bizonnyal a DDR4-es technológia is be fog törni a piacra. 


Visszaállhat az egyéves ciklusra a Sony

A Sony mobilos üzletágán bekövetkezett több, részben negatív változás miatt az eddig megszokott féléves ciklusról egyévesre válthat vissza a japán multimédiás szupercég – ami viszont azt is jelenti, hogy az Xperia Z4 bemutatására még eléggé sokat kell mindenkinek várnia.


Luxus telefonok

A következőkben nem arra fektetném a hangsúlyt, hogy egyes gyártók telefonjai milyen belső memóriával ill. kapacitással, belső felszereltséggel rendelkeznek, hanem sokkal inkább a gyártásuk során felhasznált különleges anyagokra. Ugyan is ez a tényező is komolyan befolyásolja a piaci árukat.


Time lapse- Az idő fotózása

Ebben a cikkben szeretnénk titeket megismertetni egy különösen izgalmas fotózási technikával melyet akár az okos telefonunk kamerájával is megoldhatunk. 


Életre kel a Palm?

Az eddig HP tulajdonában levő Palm már rég nem adott ki nem hogy okostelefont, de telefont sem, így várható volt, hogy hamarosan hallat magáról a gyártó. És így is történt, ám nem úgy, ahogy gondoltuk volna. Egy viszonylag ismerős cég, az Alcatel Onetouch vásárolta fel a brandet, így felhasználhatják a nevüket, a logójukat. Az Alcatel egyik leányvállalataként fog valószínűleg hamarosan visszatérni a Palm, hiszen nem rossz üzlet ez az Alcatelnek sem, mely így akarhat belépni a felsőbb kategóriába, hiszen manapság őket csak a közép-alsó kategóriás telefonjaikról lehet megismerni. A Palm már nem először cserél gazdát. 2010-ben a HP vásárolta fel őket, mely a felvásárolt cég saját fejlesztésű operációs rendszerét szerette volna "erőltetni", ám a jelek szerint, nem sikerült, a WebOS alapú táblagépük pedig csúfos kudarcot vallott.

A WebOS továbbkerült az LG-hez,  viszont a Palm mostmár így az Alcatelé, és így a TCL vállalaté. Kíváncsian várom, hogy mihez fog a névvel kezdeni az Alcatel, fél éven belül véleményem szerint ki is jöhet egy felsőbb kategóriás telefont tőlük.


Audi + LG = Okosóra?


Kodak IM5


Hajlékony kijelzős telefonok

A mobilgyártók folyamatosan fejlesztéseket végeznek annak értekében, hogy mi a vásárlók az ő termékeiket válasszuk és minél elégedettebbek legyünk a végeredménnyel, amelyért akár százezreket is kiadunk.


OLED-típusú kijelző kerülhet a következő generációs iPhone-okba

Az Apple a kezdetektől fogva az LCD-típusú kijelzőket részesítette előnyben az almás telefonok legyártásánál, ám ha hihetünk a forrásoknak, ez akár a következő generációváltásnál 180°-os fordulatot is vehet az OLED-panelek irányába.


Februárban érkezhet a Lollipop az Xperia Z3-ra

Azt már régóta lehetett tudni, hogy a teljes Xperia Z-széria előbb-utóbb megkapja a zöld robotos operációs rendszer legújabb verzióját, most viszont már majdnem biztosra vehetjük: az 5.0-s nyalóka februárban megérkezhet a paletta legfrissebb tagjára, az Xperia Z3-ra. 


CES 2015: 6 hüvelykes phablet a ZTE-től

A Grand X MAX+ névre keresztelt félig telefon, félig táblagép kialakítású kütyü ígéretes darabnak tűnik, s noha nem kifejezetten Európába szánták, egy kellemes árcímkével az öreg kontinensen is biztosan tudna magának rajongókat találni.


Kétféle felbontású kijelzővel és fejlesztett vízállósággal érkezhet az Xperia Z4

Hihető, de egyelőre nem megerősített információk szerint a japán multimédiás vállalat kétfajta felbontású kijelzőt szerelhet majd az idén piacra kerülő csúcstelefonjába, az Xperia Z4-be, és vélhetően a vízállóság terén is érni fogja egy-két ígéretes fejlesztés a szóban forgó Távol-keleti masinát. 


Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz